De nazorg

Met de laser maken we een soort van oppervlakkig brandwondje/schaafwondje. De duur van het helen van de wonde is ongeveer gelijk aan die van het plaatsen van een tatoeage (7 à 10 dagen).

Wij gaan bij het laseren zeer voorzichtig tewerk. Dit betekent dat wij nooit met hoge vermogens werken of de huid zware schade aanbrengen.

Daar er na het laseren wel sprake is van een wonde dient u een aantal (hygiënische) richtlijnen te volgen.

 1. Houd de behandelde gedeeltes schoon en droog wanneer het nog aan het genezen is. Maak het gebied schoon met water en dep het dan droog. Smeer het gebied in met Flamigel (1 à 2 keer per dag)
 2. Dek het gebied af met steriele compressen. Laat deze niet te lang zitten zodat ze niet gaan kleven en heel vervelend worden om te verwijderen.
 3. Na de behandeling kan er bloed of vocht uit de behandelde zone komen. In het begin zal u dus iets vaker het compres moeten verversen. Houd er ook rekening mee om geen bleke kleding te dragen zodat u geen vlekken creëert.
 4. Blaren kunnen zich voordoen maar zijn zeer zelden bij een correcte behandeling. De vorming gebeurt hiervan binnen de 8 uur na de behandeling.
 5. Je mag koude compressen gebruiken na de behandeling. Dit helpt eventueel tegen de pijn en zwelling.
 6. Krab niet aan de korsten en zorg dat er niet afgeschaafd wordt, anders kan het gaan ontsteken of ontstaan er littekens.
 7. Scheren van de huid mag pas wanneer de huid 100% genezen is.
 8. Douchen mag 2 uur na de behandeling (niet te lang want huid mag niet weken). Vermijd echter harde stralen van de douchekop.
 9. Bad, bubbelbad, zwembad en sauna zijn uit den boze tot de korstjes helemaal zijn geheeld.
 10. Sporten mag. Geen full contact sporten of zwemmen.
 11. Blijf uit de zon (!!!) met de behandelde huid. Wanneer de geheelde zone toch in de zon komt steeds beschermen met sunblock factor >50.
 12. Draag geen make-up over het behandelde gebied.
 13. Jeuk is normaal na de behandeling met laser, dit hoort bij het genezingsproces. Niet krabben is de boodschap.
 14. Let op met huisdieren. Laat geen dier contact hebben met de gelaserde tattoo.
 15. Als uw gelaserde zone ontstoken geraakt (heel warm, rood of honingkleurig) mag u ons contacteren voor advies of langs komen. Bij ongerustheid of indien u ons niet kan contacteren best een arts raadplegen.

De volgende sessie

Ook al ziet uw gelaserde zone er hersteld uit, wij wachten minimaal 6 weken voordat we opnieuw laseren.

We moeten uw lichaam de tijd geven om te herstellen en de inktdeeltjes te verwijderen.